2021-02-23 08:57:45• hírek • Bede Emőke

Vörös kód a petei átkelőnél: két órányi várakozási idővel számolhatnak a kamionosok

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Vörös jelzés van érvényben a petei határátkelőnél, ám szerencsére ez alkalommal a személyautóval és a busszal utazóknak nincs miért aggódniuk, a torlódás ugyanis csak a kamionos sávot érinti.

A hatóság honlapja szerint a petei határátkelőnél a Magyarország felé tartó teherautók akár 120 percet is várakozhatnak határátlépés előtt, a Bihar megyei Borsnál 90 percet, Bors II-nél 70 percet kell a sorban tölteni, az Arad megyei Gyulavarsándnál 90, Nagylak II-nél pedig legalább 110 perc jelenleg a várakozási idő – derül ki a határrendészet adataiból.


Kedd délelőtti közleményében a határrendészet azt írja, minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy az ellenőrzés operatívabb legyen, s ezáltal csökkenjen a várakozási idő: plusz személyzetet rendeltek be, és ahol az infrastruktúra megengedi, újabb sorokat nyitottak meg a kamionok előtt. Mi több, szándékaik szerint további sávokat is nyitnának, viszont a magyar határvédelmi szerv munkatársainak alacsony száma miatt ez nem kivitelezhető, hiszen az ellenőrzésnél mindkét ország egyenruhásának egyaránt jelen kell lennie. Épp ezért azt ajánlják a kamionosoknak, hogy használják az összes rendelkezésre álló átkelőt, ezzel csökkentve az egy átkelőpontra összpontosuló torlódások kialakulásának esélyét. Ugyanakkor arra kérik őket, hogy kövessék figyelemmel a hatóság honlapját, hol rendszeresen frissítik a becsült várakozási időre való jelzést.


Az elmúlt 24 órában egyébként 13.500 teherautó lépte át az ország határait, ezek közül több mint 7.000 a román-magyar határszakaszon kelt át. Ezek közül 5 ezren kilépőként, 2 ezren pedig érkezőként jelentkeztek ellenőrzésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: